1.ročník Mikulášského turnaje ve stolním tenise má své vítězě

0

První prosincovou sobotu se v zuberské Sokolovně uskutečnil 1. ročník Mikulášského dětského turnaje ve stolním tenise. Na turnaj se sjeli mladí sportovci ze širokého okolí – z Rožnova, Poličné, Horní Bečvy, dokonce i z Opavy a Brna (nutno podotknout, že otcové těchto kluků jsou původem ze Zubří). Na celkový počet sedmnáct je doplnily zuberské naděje. Všichni borci včetně dvou dívek si to zpočátku rozdali mezi sebou v základních skupinách. V kategorii mladšího žactva se utkalo šest chlapců a jedna dívka.

Ze základních skupin postoupili z prvních dvou míst do skupiny o 1. až 4. místo Pavel Mužátko, Honza a Kryštof Šípkovi a Honza Hronek. Po vzájemných duelech vyšel ze soubojů jako neporažený Pavel Mužátko z Horní Bečvy, který tak navázal na úspěšné účinkování z dubnového turnaje neregistrovaných, kdy obsadil místo druhé. Stříbrnou medaili získal Honza Šípek, bronz Kryštof Šípek. Vítězkou v kategorii dívek se stala Martina Matyščáková z Rožnova pod Radhoštěm. Výsledky a pořadí kategorie mladšího žactva zde.
V kategorii nejmladších se utkala jedna dívka a devět kluků. Zde se po zápasech v základních skupinách utkaly mladé naděje tzv. švýcarským systémem o celkové pořadí. Jako vítěz z něj nakonec vyšel Daniel Němec, který ve finále porazil Martina Holzera a obě nejvyšší ocenění tak putují na Horní Bečvu. Na společném třetím místě se umístili Lukáš Šťastný a Matěj Polehňák. V kategorii dívek zvítězila druhá ze sester Matyščákových Petra, která v soubojích s kluky dosáhla na dvě vítězství. Výsledky a pořadí kategorie nejmladšího žactva zde.
Celé sobotní dopoledne se neslo v přátelském duchu a ze závěrečného slavnostního dekorování si odnesli medaile, diplomy a věcné ceny všichni účastníci turnaje. Již nyní se těšíme na další ročník a věříme v minimálně stejný počet účastníků a kvalitní výkony jako letos.
Závěrem je třeba poděkovat partnerům turnaje, kteří věnovali ceny pro všechny účastníky a kterými byli Město ZubříSportovní poháry – PS a kavárna TIP cafe, která se zároveň postarala o občerstvení účastníků turnaje a jejich doprovodu. A Honzovi Hrachovcovi patří dík za řadu poskytnutých fotek.

Autor: Josef randus

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář