Mičkal: Je třeba si to vyříkat, protože to tak dál nejde

0

Zlín, Zubří – Ani osm branek křídelníka Tomáše Mičkala zuberské házenkáře na palubovce nováčka ze Zlína nespasily. I on musel v nedělním 5. kole přihlížet, jak domácí výběr podruhé za sebou slavil vítězství a Gumárnám zbyly jen oči pro pláč (21:28). „Jednoznačně nejhorší výkon sezony jsme si nechali na derby. Chvílemi to byl z naší strany organizovaný chaos. Hlavní naší překážkou ale byl výborný gólman soupeře Luňák, který v klíčových situacích svůj tým podržel. Nebýt jeho, klidně to mohlo skončit opačně,“ přemýšlel nahlas 25letý hbitý křídelník Zubří.

Klíčovým okamžikem zápasu tak byla 20. minuta, kdy vám Zlín odskočil na rozdíl pěti branek. Souhlasíte?

Asi ano, ale především jsme nezachytili nástup do druhé půle, kdy místo toho, abychom náskok protivníka stahovali, tak od některých hráčů přišel až příliš profesorský výkon, jako by se nám nemohlo nic stát. Zasloužené body Zlína, který nás dnes jasně přejel.

vapno

V čem vidíte problém, že hrajete úplně jinak doma a venku?

Nevím, jestli se nedokážeme hecnout. Doma chodí tisíc lidí a to se hraje jinak, každý chce ze sebe dostat sto procent. Nedovedu si to vysvětlit. Jak z toho ven? Je třeba si to hodně vyříkat, protože to tak dál nejde. Dostali jsme nového trenéra, příprava byla super, i proto jsme pomýšleli na nejvyšší příčky. Teď jsme si to tak zbabrali, že budeme mít co dělat, abychom se dostali alespoň do první šestky.

Může být i problém v trenérovi, že jste si tak nesedli? 

Je tam stále jazyková bariéra, ale na to bych naše neúspěchy nesváděl. Když chce hrát hráč nebo ne tak to není o tom, jestli rozumí trenérovi. A právě zde je asi nás největší problém. Odbojovat by to měl každý, a to se mi dneska nezdálo, že by k tomu každý přistoupil na maximum.

Autor: Martin Břenek

Zdroj: http://valassky.denik.cz/ostatni_region/mickal-je-treba-si-to-vyrikat-protoze-to-tak-dal-nejde-20130930-iwmq.html

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář