I. ročník v tenisové čtyřhře v Zubří má své vítěze

0

 

V sobotu 7.9.2013 se na antukových kurtech uskutečnil 1.ročník tenisového turnaje ve čtyřhře ZUBŘÍ OPEN 2013. Ačkoliv byly vyhlášené tři kategorie (muži, ženy, mix), do turnaje se přihlásili jen muži a to hned 20 párů!! Tyto byly rozděleny do čtyřech skupin po pěti párech a z každé skupiny postupovaly do osmifinále čtyři nejlepší páry. Již zápasy ve skupinách naznačily, že se máme na co těšit a že se do turnaje přihlásily páry různých tenisových dovedností. Někteří přišli zvítězit, pro další byl úspěchem již postup za skupiny, ale celkově se dá říci, že se všichni přišli pobavit a užít si krásný slunečný den.

 

Turnaj 4hra 20130071

Po čtyřiceti zápasech v základních skupinách čekaly většinu účastníků zápasy play off. Již v osmifinále docházelo k překvapením, když lépe umístěně páry podlehly párům, kterým se v základních skupinách tak nedařilo. Každý špatně zahraný fiftýn byl potrestán a po dalších osmi zápasech byly známy poslední páry, které si to již rozdaly o ceny. Ve čtvrtfinále si favorité vedli celkem dle předpokladů a v pozdních odpoledních hodinách jsme dospěli k posledním třem zápasům, kde se již bojovalo o vítězství. V prvním semifinále si poradil pár Petr Štůsek, Jirka Fiedler s nejmladší dvojicí turnaje Štěpán Krůpa, Jirka Polášek ml. a po vítězství 6:1 čekali na svého finalového soupeře. V bratrském souboji byl nakonec úspěšnější Robert Jurajda se svým parťákem Pavlem Pernicou, kteři po boji porazili druhého z bratrů, Jarka Jurajdu, hrajícího s Tomášem Vlkem 6:3. Finále se hrálo ihned po skončení semifinálových bojů, poněvadž sluníčka ubývalo, pomalu zapadalo a hrozilo, že by neměl turnaj vítěze. S tím se nechtěli smířit Petr Štůsek s Jirkou Fiedlerem, kteří nepoznali v turnaji ani jednu prohru a ve finále zvítězili nad párem Robert Jurajda, Pavel Pernica 6:1.

Turnaj 4hra 20130001

Nakonec jsme se tedy po více jak devíti hodinách dobrého tenisu dočkali vyhlášení vítězů. Ceny pro nejlepší věnovali: Město ZubříSportovní poháry-PSUnipar – výroba svíčekMartin Pšenica – servis výpočetní technikyAleš Měrka – nezávislé finanční poradenstvíDana Krůpová – masérské služby a Michal Silný – vyplétání tenisových raket. Všem partnerům tímto děkujeme za krásné ceny, které do turnaje věnovali. Nesmíme zapomenout ani na Tomáše Pavlištíka z kavárny TIP cafe, který se celý den staral o to, aby neměl nikdo z hráčů, rodinných příslušníků a ani dalších příchozích hlad a žízeň. O tom, že bylo vše na jedničku svědčí to, že se snědly všechny steaky, klobásy a pivo bylo také dopito. Někteří hráči se po předání cen a společném fotografování ještě přesunuli do nedalekého TIP cafe, kde celý tenisový turnaj zpětně hodnotili a již spřádali plány na další ročník. Na závěr je třeba poděkovat všem hráčům, kteří se turnaje zúčastnili, za fair-play přístup ke hře a fanouškům, kteři si našli čas na návštěvu polyfunkčního centra a přišli své favority podpořit.

 

Všechny fotky z turnaje ke stažení ZDE

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář