Křižovatka U Janíků v Rožnově pod Radhoštěm bude částečně uzavřena

0

Městský úřad informuje

Tisková zpráva č. 248/2015
ze dne 18. 9. 2015

Křižovatka U Janíků bude částečně uzavřena

 

Týdenní úplné uzavření jednoho ramene křižovatky U Janíků si vyžádají práce související s rekonstrukcí komunikace I/35. Ve dnech 26.9. – 3.10. bude s velkou pravděpodobností uzavřena část křižovatky směrem na ulici 5. května.

 

Směrem na ulici 5. Května se motoristé od světelné křižovatky U Janíků nedostanou. Z důvodů stavebně-technických komplikací byl zhotovitel rekonstrukce komunikace I/35 nucen požádat o úplné uzavření výjezdu z křižovatky směrem k této ulici.

„Na neplánovanou situaci město zareagovalo ustanovením pracovní skupiny, která řeší dopad plánované uzávěry. Původně požadoval dodavatel stavby uzavření na minimálně dva týdny. S tím jsme ale nesouhlasili a nakonec jsme se dohodli na maximálně týdenní uzavírce. Ta proběhne ve dnech 26.9. – 3.10.2015. Úplné uzavření výrazně zkrátí celkovou dobu rekonstrukce ve srovnání s původním návrhem částečného a děleného omezení provozu,“ uvedl starosta Rožnova Radim Holiš, podle kterého se komplikace v křižovatce nedaly předpokládat. „Až při odfrézování asfaltového povrchu se ukázalo, že na krátkém úseku od křižovatky po ulici Zemědělská je struktura silnice bez potřebných konstrukčních vrstev. Lidově řečeno je asfalt položen přímo na nevhodné návozové materiály typu uhelného prachu, což není samozřejmě možné,“ sdělil hlavní důvod uzavírky Radim Holiš.

„Chceme, aby dopad na dopravu ve městě byl co nejmenší. I přes všechna opatření nás ale čekají komplikace, za které se občanům a omlouváme a prosíme je o trpělivost a pochopení. A samozřejmě, pokud to jen trošku půjde, tak aby v době uzavírky ramena křižovatky volili jiný způsob dopravy do města než osobním autem,“ požádal Rožnovany starosta Radim Holiš.

O finální podobě uzávěry budou občané informováni v další tiskové zprávě, na webu města a také na facebooku.

Uzaverka silnice u janiku

Mapu uzavírky a objízdných tras naleznete zde.

 

Zpracoval: 
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os@roznov.cz

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář