Tábor Zuberských dětí ve Stříteži nad Bečvou 2018 v duchu detektivky

0

 

I letos se děti ze Zubří, jako každý rok, vydaly na tábor do Stříteže nad Bečvou. Po příchodu do tábora a rozdělení se do teepee, obdržely děti zprávu z Londýna, ve které je prosí velitel Scotland Yardu o pomoc. V Anglii se pohřešuje profesor a vědec, který pracoval na tajném projektu, a ani nejlepší detektivové si s tímto případem nevědí rady.

Děti se s vervou vrhly do práce a během tohoto týdne si vyrobily odznaky, vymyslely název, pokřik a vlajku svého týmu a poté se již plně věnovaly případu. Prováděly výslechy s podezřelými, odlévaly stopy pachatele a také dostaly mnoho rad od samotného pana policisty, které je přišel navštívit. Kromě této práce musely děti prokázat své dovednosti a schopnosti, aby ujistili vedení Scotland Yardu, že dokáží vykonávat náročnou práci detektiva.  Mezi tyto schopnosti a dovednosti patří samozřejmě dobrý postřeh, rychlost, obratnost, logické myšlení a luštění šifer, maskování a práce v utajení nebo také střelba z luku.

Poslední den se pomalu blížil, ale hledaný profesor byl stále nezvěstný. Nyní na děti čekal poslední úkol, ve kterém musely zužitkovat všechny stopy a informace, které během týdne shromáždily a využít je k tomu, aby otevřely záhadný kufřík. Všechny týmy tento úkol bravurně zvládly a uvnitř starého zavazadla je čekal dopis přímo ze Scotland Yardu, ve kterém jim hlavní vedoucí gratulovat ke skvělé práci a také vysvětlil, že se ve skutečnosti žádný profesor neztratil a že dokonce ani nikdy neexistoval. Vedení detektivní kanceláře pouze zjišťovalo jejich detektivní schopnosti. Jelikož všechny děti splnily dané úkoly bez větších problémů, odnesly si diplom a klíček Sherlocka Holmese.

Týden utekl jako voda, všichni se rozloučili a rozešli domů. Teď již nezbývá nic jiného než se těšit na příští rok, kdy se snad ve Stříteži děti i vedoucí opět setkají.

Děkujeme Městu Zubří a TIP cafe kavárně za finanční dar

Verča Valová

 

Děti ze Zubří si užily tábor v přírodě reportáž TV Beskyd

Modlidba hrou před obědem 

 

Všechny fotky v plném rozlišení ke stažení ZDE (7,1GB)

 

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář