6. ročník Dětského sportovního dne ve znamení báječného světa zvířat

0

Sobota 16.6.2018 patřila v Zubří všem sportuchtivým dětem. Krásný sportovní areál Polyfunkčního centra za místní Základní školou hostil již 6. ročník dětského sportovního dne v Zubří, který od počátku stojí především na atletickém víceboji pro děti od 2 do 12 let – závodu ČOKOLÁDOVÁ TREPKA. Tu letos doplnil doprovodný program, který dětem hravou formou představil báječný svět zvířat. Čokoládové trepky se přímo zúčastnilo přes 200 dětí ve věku od 2 do 12 let rozdělených podle věku a pohlaví do 14 kategorií. Letos poprvé si organizátoři z Města Zubří připravili i doprovodný vytrvalostní závod pro rodiče a starší děti. Závěr patřil sladké tečce v podobě obrovského dortu pro všechny soutěžící děti, ale také návštěvě unikátní plyšákové ZOO, ze které si každé dítě mohlo jedno zvířátko odnést domů. Celým pořadem vtipně a neúnavně provázel Marian Žárský.

Program celé akce zahajovali tradičně Bumbrlíci, děti předškolního věku cvičící při Asociaci sportu pro všechny. Po jejich roztomilém vstupu již přišlo na řadu defilé „masek“, v rámci kterého byly představeny jednotlivé kontinenty a zástupci živočišné říše. Masky zvířat i domorodců skotačících na rozverné dětské písničky vykouzlily úsměvy na tvářích dětí i dospělých.  V závěru tohoto úvodu zástupce mysliveckého sdružení dal troubením na povelku signál k zahájení všech disciplín.

Děti rozdělené do tří větších barevně odlišených skupin migrovali pro sportovních stanovištích, ale také plnily drobné úkoly inspirované pohybem zvířat. Čekání na spočítání všech výsledků zkrátila exhibice psí školy Mustikka. Celkem 8 pejsků a jejich páníčků předvedlo ukázky tradičních i méně tradičních psích sportovních disciplín jako je dog dancing, agility nebo mushing s koloběžkou či kolem. Jedním z vrcholů celého dne bylo recesistické vystoupení maorských bojovníků, kteří předvedli tanec na zastrašení soupeřů dobře známý ze zápasů Ragby na Novém Zélandu HAKA.

Trenér atletického oddílu z Rožnova p. R. Aleš Kocián označil akci za: „nejpropracovanější a nejpestřejší společensko-sportovní akci na Rožnovsku, u které jsme měli možnost být“, a následně přislíbil její zařazení do termínového kalendáře pro děti i dospělé na rok 2019.

Běh Tomáše Štveráka

V průběhu soutěží se odstartoval 0. ročník Běhu Tomáše Štveráka, vytrvalostního závodu pro starší děti a dospělé, do kterého se přihlásilo prvních 13 odvážlivců. Trať závodu pojmenovaná po místním ultramaratonci vedla mimo areál polyfunkčního centra a měřila 3,6 km. Zpestřením závodu bylo povinné občerstvení v polovině trati, které většině namotivovaných běžčů způsobilo větší problémy než běh samotný. Z vítězství se mezi dívkami do 18 let těšila Klára Petřeková, mezi chlapci do 18 let Petr Škrobák, mezi ženami zvítězila Lucie Kalafutová a mezi muži Aleš Kocián, který těsně porazil Marka Treteru. Vítězný čas 14:45 vysoce předčil očekávání pořadatelů.

Čokoládová trepka 2018

Atletického víceboje pro děti do 12 let se letos zúčastnilo přes 200 dětí. Zápolili v krátkém sprintu, skoku dalekém z místa a místní speciální disciplíně – v hodu zuberskou metlou. Děti byly rozděleny celkem do 14 kategorií. Vítězové získali věcné ceny a diplomy, z medailí se pak mohli radovat všichni závodníci, kteří závod úspěšně dokončili. Přes stále rostoucí účast dětí z regionu, zlaté medaile posbírali v 11 ze 14 kategorií zuberské děti, což svědčí o skvělé práci místních školek, škol i sportovních oddílů. Dle počtu získaných bodů mezi všemi startujícími dětmi nejvíce zazářili Natálka Žáčková (r.n. 2011) a Jiří Divín (r.n. 2013), kteří ve svých kategoriích vyhráli ve všech třech disciplínách.


Báječný svět zvířat

Celý den byl tematicky věnován zvířatům celého světa a od tohoto tématu se odvíjely i doplňkové hry a úkoly, které krátily čas čekání všem sportujícím dětem i dalším volně příchozím. Proto se také vzácným hostem celé akce stal Jaroslav Jindra – cestovatel, dobrodruh, režisér a fotograf. Jeho fotografie z celého světa zvířat zdobily jednotlivá stanoviště i zbytek areálu. Vyvrcholením báječného světa zvířat bylo odhalení obrovského zvířecího dortu a otevření unikátní plyšákové ZOO, z níž si každé soutěžící dítě mohlo jedno zvířátko odnést domů.

Foto: David Dukát, Sesřih akce: Jarda Jindra

 

 

Výsledky – Čokoládová trepka 2018

Dívky 2015 – 2016
1. Kristýna Cabáková
2. Sofie Cabáková
3. Rozárka Vanduchová

Dívky 2014
1. Stela Krupová
2. Zuzana Lukašíková
3. Amálie Plandorová

Dívky 2013
1. Jolana Žáčková,
2. Viktorie Radová
3. Zuzana Petřeková

Chlapci 2015-2016
1. Mikuláš Pavlica
2. Vít Červenka
3. Jonáš Zavada

Chlapci 2014
1. David Riedl
2. Richard Sikel
3. Matěj Pavlíček

Chlapci 2013
1. Jiří Divín
2. Šimon Štěpán
3. Vojtěch Frňka
Kompletní výsledky zelené skupiny zde.

Dívky 2011 – 2012
1. Natálie Žáčková
2. Kristýna Švecová
3. Beáta Bolcková

Dívky 2010
1. Johana Krupová
2. Jolana Orságová
3. Alena Opálková

Chlapci 2011-2012
1. Michal Šimurda
2. Prokop Orság
3. Lukáš Volný

Chlapci 2010
1. Václav Vanduch
2. Dominik Zeman
3. Lukáš Koliba
Kompletní výsledky červené skupiny zde.

Dívky 2008 – 2009
1. Natalie Benová
2. Sára Holišová
3. Štěpánka Cibulcová

Dívky 2006 – 2007
1. Bára Porubová
2. Rozálie Štihlová
3. Lucie Přibylová

Chlapci 2008 – 2009
1. Lukáš Snoza
2. Filip Lukašík
3. Martin Volný

Chlapci 2006 – 2007
1. Filippos Dimitriadis
2. Tomáš Pšenica
3. Šimon Poláček
Kompletní výsledky modré skupiny zde.

Autor: Přečková Lenka

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář