Denní centrum a Noclehárna Rožnov fungují již 1 rok

0

Tisková zpráva / Vsetín / 19. ledna 2018

 

1. ledna 2018 oslavili v Denním centru a Noclehárně první rok svého působení v Rožnově pod Radhoštěm. Služby pro lidi bez domova zde poskytuje organizace Elim Vsetín. Za tento rok využilo služeb denního centra 46 klientů, v noclehárně 50 klientů. Obě tyto služby najdete v budově Městské policie ve 3. patře (ulice Čechova 1027). Denní centrum je určeno lidem ve věku od 18 do 80 let, kteří přišli z různých důvodů o střechu nad hlavou. Je otevřeno od pondělí do pátku v době od 8:30 do 16:00 s přestávkou od 12:00 – 13:00. Najdete zde zázemí pro provedení osobní hygieny a přípravu jídla, máte možnost vyprat si či vyměnit oblečení. Také je vám nabídnuto sociální poradenství a pomoc s hledáním práce či bydlení nebo s vyřízením osobních dokladů. Mimo služeb denního centra mohou klienti využít také přespání v noclehárně, kde je k dispozici 6 lůžek pro muže a 2 pro ženy. Noclehárna je otevřena denně od 19:00 – 7:00.

Za rok působení služby denního centra a noclehárny se podařilo 6 klientům najít zaměstnání s ubytováním. 3 klientům zajistit ubytování na ubytovně. 2 klientům zajistit ubytování v Azylovém domě Elim a 3 klienti se vrátili ke své rodině.

„Jsem moc rád, že mohu využívat služeb rožnovského Elimu. Získal jsem sebevědomí a důvěru, začal na sobě pracovat. Po dlouhých letech jsem si vyřídil občanský průkaz, začal řešit své závislosti a zdravotní stav. Momentálně mne čeká chirurgický zákrok v nemocnici. Mám z toho obavy, ale hledím do budoucnosti. Přihlásil jsem se na rekvalifikační kurz, a pokud jej úspěšně dodělám, čeká mne práce v Německu. Zvládám to vše díky podpoře a pomoci zaměstnanců Elim Rožnov. Před pár měsíci jsem o tom všem mohl jen snít,“ vypráví klient Denního centra Rožnov.

„Je to již rok, co jsem získala práci v Elimu v Rožnově p. Radhoštěm. Je to zcela jiný obor než moje původní zaměstnání. Odjakživa mně bavila a naplňovala práce s lidmi a dětmi, ale bohužel škola v přírodě, kde jsem pracovala, se zrušila. Zkusila jsem se tedy přihlásit do výběrového řízení na pozici sociální asistent – a vyšlo to. Měla jsem sice z nového zaměstnání obavy, jelikož nejsem nejmladší, ale dnes musím říci, že úplně zbytečné. Vedoucí i kolektiv perfektní a ostatní pracovníci v celém Elimu přátelští a vstřícní. Pomalu jsem se zapracovávala a setkávala se s klienty, kteří k nám docházejí. Dříve jsem měla na tyto lidi jiný pohled, dnes je tomu jinak. Snažím se je pochopit a pomoci, někdy stačí i vlídné slovo a jsou vděční. Jsem za tuto práci vděčná a ráda bych ji dělala i nadále,“ dodává pracovnice Denního centra Rožnov.

Kontakt:

Adéla Kaláčová

Fundraiser a PR pracovník

Tel.: 720 736 723

E-mail: adela.kalacova@elimvsetin.cz

Smetanova 1484, 755 01 Vsetín

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář