Zubřani v Referendu těsně rozhodli pro ANO, stavět se BUDE

57

Reporáž TV Beskyd


 

Výsledky referendum-page-001

 

 

 

Výsledky referenda po okrscích

Okrsek č. 1. MUZEUM

Okrsek č.2. KLUB

Okrsek č.3. MěÚ

Okrsek č.4. HORNÍ ŠKOLA

Okrsek č.5. MŠ DUHA

Tabulka vysledku referendum 2017

 

 

Zdroj: mesto-zubri.cz

Sdílet.

About Author

57 komentářů

  1. Jíří dne

    No konečně, zvítězil rozum nad závisti a lidskou demencí.. gratuluji i když o jediný bod!!!

    • Josef Mach dne

      Jako uvědomělý dement jsem hlasoval NE, protože si myslím, že by to pro Zubří byla lepší varianta.
      Nicméně žijeme v demokracii (za což jsem rád) a výsledek ukázal přání většiny obyvatel města.
      Nyní nezbývá než popřát, aby se dílo podařilo co nejlépe a obyvatelům města dobře sloužilo.
      Na druhou stranu si prosím zapamatujme, kdo stavbu prosazoval, a jak jste i vy hlasovali. To pro případ, že by to neskončilo dobře a my všichni jsme nesli následky. V takovém případě nemáte právo na stížnosti.
      Pokud by referendum k tomuto dílu pan starosta vyhlásil na začátku, jak byl vyzýván, mohla už být většina hotova. Takto není a navíc jsou obyvatelé města rozděleni, což si sebou poneseme ještě dlouho.
      Dílu zdar
      Josef Mach

  2. Tomáš Zeman dne

    Jak je vidět, tak je Zubří velmi rozpolcené. Zda zvítězil zdravý rozum ukáže až čas. Podle pana Jiřího je 1/2 občanů Zubří dementních a zavistivých, protože vnímají tu velkou finanční zátěž, kterou nám toto rozhodnutí přinese. No budiž. Na tohle rozhodnutí se bude dlouho vzpomínat. Nezbývá než si přát, aby to naše město dokázalo zvládnout. Já jsem velmi zklamán.
    MUDr. Tomáš Zeman

  3. Filip Krupa dne

    I když jsem hlasoval v referendu NE, tak plně respektuji výsledek referenda. Budu držet vedení města palce, aby stavba a budoucí provoz areálu proběhl hladce a bez komplikací. Jen nerad bych se dočkal toho, aby to dopadlo jako rekonstrukce Petrohradu (problémy s izolací, výstavba parkoviště před klubem ( připomínající víc horskou dráhu než parkoviště), nebo i hůř s Motorestem jehož torzo bylo v Zubří připomínkou špatné investice i když soukromé, mnoho let. Doufám, že mé obavy budou zbytečné a areál bude sloužit pro dobro lidem v Zubří a širokému okolí.

  4. Skvělé…Hlasovali jsme všichni doma pro ano – stavbu mul.areálu, a děkujeme všem co měli rozum a taky se rozhodli pro stavbu krytého bazénu…Je to investice, která bude jistě užitečná nám, naším dětem a i naším seniorum a to po celý rok ne jen na cca 1 -2 měsíce v roce, děkuji za hlasy pro stavbu krytého bazénu je to velmi rozumná stavba, která je určená pro všechny …

    • Ivana Boráková dne

      Čím to je,že všichni příznivci se nedokáží podepsat celým jménem ?
      To se stydí za svůj názor ? Hlasovali jsme pro ne a děkuji všem, kteří hlasovali stejně a čas ukáže, kdo měl pravdu a snad nebudeme mít v Zubří další pomník !

  5. Oldřich Sedláček dne

    Pane Jiří!Jsem jeden ze závistivců a dementů o kterých ve své poznámce píšete.Je mi smutno z toho,že po tolika letech od údajné porážky komunismu u nás,stále jeho odkaz trvá:,,Kdo není s námi,je proti nám!”
    Navíc se stydíte podepsat celým jménem.
    Respektuji rozhodnutí většiny i když těsné,ale většina to je.Jsem už ve věku,kdy realizaci v projektu už neuvidím a chci věřit,že se město nedostane na buben a že udrží a bude se starat o stavbu,která skutečně dobře slouží svému účelu – halu.
    Oldřich Sedláček

  6. Jana Marková dne

    Ano,všichni jsme se rozhodli svobodne; tak už do toho nestourejte!!! Už toho bylo dost a já za sebe přeji, aby nám to multifunkční centrum sloužilo všem a snad i ti; kteří byli proti, to časem pochopí; že to pan starosta a všichni příznivci této stavby udělali pro Zubří dobrou věc.

    Jana

  7. Adam Navrátil dne

    Zvítězily lopaty které si to nedokázaly spočítat, nebo ti co to těm na radnici zbaštily i s navijákem. Dopadne to jako se zuberskou halou po které se prohánějí kočky. Mno hlavně zaúřaduje velmi známá vlastnost čechů, a to, že až se z toho zubří sesype,přestane se podporovat sport,kultura popř. spolky či akce, tak ti co volili ano,budou nadávat stejně jako my co hlasovali ne.

  8. Marcel Petřek dne

    Také jako dement a závistivec jsem hlasoval proti stavbě. Výsledky samozřejmě respektuji a přeji, ať se projekt vydaří. Jen mě zaráží jakým stylem jednají a argumentují zastánci. Pouze nadávky, urážky a trapné fráze, na nic jiného se nezmohou a to, jak se pan starosta a část zastupitelstva snažila prosadit stavbu pomalu přes mrtvoly, čímž politická kultura v Zubří spadla na úplné dno, nad tím zůstává rozum stát. Pamatujte, že takto nákladná investice a zátěž se s městem potáhne několik desítek let, vlastně se jí nezbaví nikdy. Co mě nejvíc zaráží a nepřestane udivovat je velikost vnitřního bazénu. Opravdu si myslíte, že velikost 16 x 8 metrů je dostačující? Podle mne absolutně nestačí a i z tohoto důvodu jsem tento projekt odmítal.

    • Pane Petřek,byl jste někdy plavat na bazénu Welnes hotelu Horal ve Velkých Karlovicích? Je asi stejných rozměrů,možna i o nějaký metřík menší a plave se tam skvěle.Ale hodně lidí bude využívat i jiné prostory a nejen plavání v bazénu a o to tady šlo.

      Jana

        • Jezdíme tam pravidelně a škoda,že nemůžu poslat opačný obrázek,kdy je plno a lidé si relax a plavání užívají.Už se těším,že nebudeme muset jezdit tak daleko a plýtvat časem.Děkuji všem,kteří hlasovali ano !!!

          Příště pořídím foto …

      • Josef Mach dne

        Milá Jano,
        nevím, jak pan Petřek, ale já na Wellness Horal chodím a musím vám dát za pravdu, že se tam plave skvěle.
        Jen jste zapomněla dodat, že cca čtyřem lidem. Jakmile jich je víc, odcházím, protože se vzájemně omezujeme. A to se bavíme o situaci, že je to pouze pro plavce, kteří disciplinovaně krouží ve svých drahách. Když si představíte kombinaci s hrajícími si dětmi… No nevím, nevím, jak si to užije najednou 10-15 lidí. Ale pokud bude pořadník, tak to snad půjde. 🙂
        Josef Mach

      • Marcel petřek dne

        Na Horalu ve Velkých Karlovicích jsem si byl zaplavat, spíše ale ze zvědavosti. Jenže tohle nelze srovnávat. Na Horalu je to trochu na jiné úrovni a slouží to tam především k odpočinku. Jak termální bazén, tak saunový svět. Samozřejmě nastavené ceny jsou také někde jinde a jak tu již někdo psal, ani tyto ceny vstupného nepokryjí ztrátový provoz. Jistě, služby občanům něco stojí, to nikomu neberu a je to do jisté míry normální, že se město snaží budovat a nabízet občanům co možná nejpestřejší využití volného času, jen si nejsem jist, že je MA to nejhlavnější a nejpřínosnější, co město potřebuje. To už je ale jedno, jen si vážně myslím, že bazén, který má sloužit všem věkovým skupinám je prostě rozměry 16 x 8 metrů malý. Většinu plochy bazénu budou tvořit plavecké dráhy a kde zbývá místo pro “blbnutí”. Mladí nechtějí pouze plavat, ale v bazénu se i bavit a k tomuto účelu bohužel nezbývá v plánovaném bazénu místo. Nemyslíte paní Jano?

        • Pane Petřek,až bude bazén a všechny prostory zprovozněny,můžeme posoudit.A čas ukáže,jak vše bude fungovat.Lidé prostě rozhodli a jak píše p.Janků – i prohra by se měla přijmout s pokorou

          Jana

  9. No,pane Mach,Vás to trápit nemusí,Hlasoval jste né,tak můžete klidně jezdit po okolí,kde si líp zaplavete a my ostatní,kteří jsme hlasovali ano pro celý areal si to určitě budeme užívat.

    Jana

  10. Jan Mužík dne

    Hlasoval jsem NE, jelikož MA bude pro město ekonomická sebevražda. Vzhledem k tomu, že je krytý bazén v Rožnově i ve Valašském Meziříčí je naprosto zbytečné stavit jej u nás. To, že provoz bude dotován a město se tímto velmi zadluží je snad všem jasné. Věřím, že po nějakou dobu město peníze na provoz a údržbu mít bude, tyto peníze pak logicky budou chybět někde jinde. Je však potřeba myslet na to, že MA bude třeba za cca 20 let rekonstruovat tak jako nyní halu. Když se stavěla hala tak stála cca 20 milionů. Dnes ji rekonstruujeme za cca 60 milionů. Pokud bude rekonstrukce MA za 20 let stát také trojnásobek pořizovací ceny tak to naše město také nemusí ustát. Navíc za těch cca 20 let se rekonstrukce MA může křížit třeba s další rekonstrukcí haly, sokolovny, klubu, Domu služeb a dalších objektů, které město již vlastní. Ekonomické zázraky se bohužel nedějí. Respektuji výsledek referenda, ale zároveň jsem smutný z nejisté budoucnosti našeho město.

  11. Karel Šíra dne

    Souhlas. Kolik to nakonec bude stát? 200 mega?? To se dá přece utratit mnohem lépe. Například do vzdělání našich dětí v Zubří, nebo do programu, aby lidé v Zubří přestali topit bačkorama a dalo se tady v zimě na mnoho let dopředu normálně dýchat. Ale to odskáčou nejvíce naše děti, těm to poškodí zdraví. Na to teď můžeme zapomenout, no hlavně že se budeme moc jít vykoupat.

  12. Karel Šíra dne

    Jeden hlas rozhodl o tom, jak bude vypadat Zubří na mnoho let dopředu, to je špatný výsledek!!! Republika si nám ťuká na čelo. Dostávám posměšné emaily. Musel být humbuk a referendum, aby Zubří vědělo, že bude stavět bazén 16x8m ve kterém zaplavou max 4 lidi a malé děti se tam budou topit. A ještě tady někdo argumentuje, že je to dobré.
    Také jsem dement, a hlasoval jsem proti a říkám, že kdyby někdo za mnou přišel, abych do toho vložil vlastní peníze, tak to prostě neudělám. Nejhorší ale je, že do toho vložíme svoje peníze všichni – naše daně totiž. A hádejte, kdo do toho svoje peníze nevloží a kdo naopak žije z našich daní? Zamyslete se nad tím, koho si ze svých daní platíte a co si za to pořizujete. Naprosto odmítám přístup tady v Zubří kdy mi politik plive do tváře tím že mí říká – „vyhrál jsem volby, tak jsem tady teď šéfem já“. Ne ŠÉFEM JSEM JÁ – TVŮJ VOLIČ a na to nezapomínej. Kontrolujme ty, které volíme jak Vám slouží a pak s nimi zúčtujme ve volbách.
    Jsem zvědav, jak to celé bude probíhat. Jak se vlastně staví takové areály? Jak se hlídá stavba? Jak se sjednává velký úvěr? Jak se přebírá takové dílo a jak se kontrolují faktury. Má to být ta společnost „MA s.r.o.“ s jednatelem R. Jurajdou? Budou tam lidi, kteří budou podepisovat faktury za desítky, možná stovky milionů. Jak se budou nakupovat materiály, energie? Jaké smlouvy se budou podepisovat, aby se skutečně dobře hospodařilo. Jaké zde budou kontrolní mechanismy? Vyzývám zastupitele, aby napnuli síly a na celou záležitost dohlíželi. To je princip demokracie – totiž že je umožněna kontrola.
    Co nás čeká? Megalomanská investice, splácení hypotečního úvěru, dotovaný provoz areálu, peníze na údržbu a obnovu areálu, atd. Odtečou stovky milionů. Bude nedostatek prostředků pro rozvoj rozumných věcí ve městě. A myslím, že teď až PŘÍLIŠ ČASTO USLYŠÍME, ŽE NEJSOU PENÍZE .

  13. Vlastislav Janků dne

    Vážení spoluobčané,
    dříve než zde vyslovím svůj názor,tak chci říct, že plně respektuji vyjádření Vás občanů Zubří v referendu.
    Napsala se toho spousta, ale jen málo z Vás ví a nebo si přečetlo finanční hodnocení našeho města. Je totiž ve velmi dobré kondici. To je pro mě úplně zásadní věc a dlouhá léta to tak nebývalo, jelikož se splácel velký úvěr z rekonstrukce (ČOV -čistička odpadních vod), který byl doplacen tuším v roce 2015.Další co pomohlo financím našeho města je rozpočtové určení daní, kterým přitéká od roku 2013 do našeho rozpočtu každoročně o cca 13 mil více.
    Jsem jeden z těch, který preferuje zdravé financování města,aby si každé nově zvolené zastupitelstvo mohlo nastavit své priority ve financování a rozvoji. Prostě hospodařit pokud možno bez dluhů a zodpovědně, tak jako to dělá většina z nás doma.
    Tímto rozhodnutím se struktura rozpočtu města výrazně změní a dle mého to bude hodně k horšímu. Vím, že zde bude hodně z Vás argumentovat, že mít dluh je normální,ale já to nepovažuji za prioritu zadlužit město za každou cenu.

    Trocha čísel co již známe:
    projektovaná cena venkovního a krytého bazénu s příslušenstvím je ve výši cca.122 mil bez DPH a to včetně technologie vytápění.
    vysoutěžená cena je dle info. 129 mil bez DPH a to bez části technologie. která je záměrně vyjmuta a bude soutěžena zvlášť, jedná se o zhruba 7 mil. bez DPH. Už tady by měli všichni zbystřit, zda by si doma nechali postavit něco, co Vám firma nabízí za ceny nad projektem.
    Něco pro paní Janu.
    Firma HP Tronic, která vlastní hotel ve Velkých Karlovicích získala dotaci z EU za pomocí pana Teličky větší než 100 mil. a podívejte se na to vstupné které mají nastaveno jako komerční a přesto provoz ještě dotují z ubytování hostů. Když se zeptáte kteréhokoliv majitele hotelu, co říká na provoz bazénu ve svém zařízení, tak Vám řekne, že je to příliš zatěžující náklad, ale hosté si to vyžadují i proto jsou pak ceny ubytování v těchto zařízeních vyšší. My tento provoz budeme ovšem sanovat ze svého, což je diametrálně odlišné. Ano je to služba lidem, jako dotujeme provoz haly, klubu atd.
    Ale já se ptám ?
    Máme a budeme mít na to sanovat tolik věcí najednou.
    Za těch téměř dvacet let co pracuji v zastupitelstvu znám trochu potřeby Zubří a věřte mi, že krytý bazén je to poslední co město v tuto chvíli potřebuje.

    Co je před námi:
    vnitřní rekonstrukce Klubu
    rekonstrukce a rozšíření hřbitova
    rekonstrukce obřadní síně
    rekonstrukce kulturního domu Staré Zubří
    rekonstrukce střecha “Diner”
    postupná rekonstrukce vnitřních prostor obou škol
    rekonstrukce kanalizací a cest

    to jsem vyjmenoval, jen ty zásadní věci, které nás v nejbližší době čekají a neminou. Samozřejmě se s tímto projektem musí všechny odsunout na později, jelikož veškeré prostředky budou čerpány na MA.
    Samotnou kapitolou je pak revitalizace sídliště, která je vlastně pozastavena již nyní a jsem zvědav, kde budou za chvíli lidé na sídlišti parkovat, když jen pokračování této revitalizace je nyní rozpočtována ve výši cca.50 mil.

    Co říct závěrem:
    Skončilo to tak, že lidé si přejí krytý bazén, tak ho budou mít, to plně respektuji.
    Já jsem chápal své zvolení do zastupitelstva jako odpovědnost hlavně vůči městu a to pořád plním.
    Nechápu některé výpady lidí, ikdyž nesouhlasí s mým postojem a já se teda ptám, když jsou tak kompetentní, kolikrát byli na zastupitelstvu a zajímali se o financování všeho co Zubří potřebuje?

    Prosím všechny zde, aby usilovali alespoň o to, aby všechny zasedání zastupitelstva byly přenášeny živě TV Beskyd, jako je to v Rožnově,Frenštátě a dalších městech a tam si alespoň zkontrolujete práci těch, kterým jste dali svůj hlas.
    Věřte tomu, že to pomůže všem. Jak zastupitelům, aby konečně někteří i vystoupili se svým názorem, tak i lidem, kteří nemají čas na zasedání chodit.

    Na závěr chci jen poprosit všechny z Vás co máte doma rozdílné názory na tento projekt, již se nehádejte a věřme tomu, že to snad dobře dopadne.
    Děkuji také všem co nás podporovali a pomáhali ve všem i finančně a respektujme rozhodnutí v referendu.

    Já jsem také zklamaný, ale prohrát se někdy může.

    Vlastislav Janků – zastupitel

  14. Stanislav Petřek dne

    Stačí si zapamatovat tyto strany ČSSD SPO a KSČM + p. Měrku který spolu s p. Pšenicou, výrazně propagovali volbu ANO (včetně tzv. likování) a jak napsal v minulosti p. Janků,, Zubřan.cz nikdy nejednal jako nezávislé Zuberské elektronické médium, ale je taktéž bohužel jedinné. Proto je jisté, že zmatečně při takovém rozdílu jako je případ Zuberského referenda měl vliv na jeho výsledek. Tyto strany dostaly tzv. STOP v celorepublikových volbách a doufám, že se tak stane i u nás v příštích komunálkách, i když tento chaotický a zlodějský projekt již nikdo nezastaví.Já nezapomenu, nezapomeňte ani vy, co jste byli proti!

    • Dobrý den,

      na webu Zubřan.cz jsme poskytli vždy prostor oběma stranám k zaslání materiálů a podkladům. Pan Janků i pan Novák vždy když jakékoliv informace zaslali, byly ihned zveřejněny. Nikdy jsem neodmítl zveřejnit cokoliv i když jsem názorově nesouhlasil.

      Bohužel informace, ke kterým nemáme přístup nemáme jak zveřejnit.

      Dále nemáme redaktory, kteří by aktivně materiály sháněli. Jelikož je portál zubran.cz spíše koníčkem a usnadněním života občanů a jelikož vše děláme na vlastní náklady a ve volném čase.

      90% procent všech informací nám zasílají sami občané, nebo sbíráme informace z veřejných webů, jako je město či spolky a snažíme se je shromaždovat na našem webu, aby si každý našel informace rychle a jednoduše.

      Pokud máte pane Petřek čas a chuť rád se s Vámi sejdu, umožním Vám psát članky a následně je publikovat na našem webu. Já i ostatní čtenáři budeme jistě rádi.

      Další věc je diskuze tady na webu zubran.cz s kolegou Martinem Pšenicou se snažíme komentáře zachovat a diskuzi řídit tak, aby byla vhodná a nebyla zahlecena reklama na ruské weby, SPAMY a sprostými českými diskutéry.

      Je to další čas, který věnujeme tomu aby se lidé mohli vyjádřit svým nazorem, nemažeme příspěvky jen pro to, že se liší s názory provozovatelů portálu a zaroveň se distancujeme od názoru, které jsou na webech ve volných diskuzích uveřejněny. Dále není v našich silách ohlidat zda pisatelé nevystupují pod falešnou identitou.

      S pozdravem a přaním pěkného dne

      Aleš Měrka

    • Dobrý den pane Petřek,

      kde jste přišel k informaci, že jsem výrazně podporoval volbu ANO? Já jsem celou dobu zásadně proti projektu MA a na místě bývalého koupaliště bych radši postavil bytové domy. Nedostatek volných bytů k odkoupení nebo pronájmu trápí mladé lidi v Zubří dlouhodobě. Navíc nové byty a tím i nárůst počtu obyvatel by městu přinesly peníze navíc a nebylo by je na rozdíl od MA potřeba dotovat…

      S tím likováním si asi děláte srandu. Já tady z dobré vůle přidal anketu, kterou příznivci projektu zmanipulovali a dělali falešné hlasy pro ANO. Podvodné jednání jsem rozpoznal a napsal jsem tady o tom článek, kde jsem informoval, že někdo z příznivců MA má potřebu falšovat výsledky ankety. https://www.zubran.cz/2017/05/11/anketa-ohledne-projektu-multifunkcni-areal-zubri-zmanipulovana/

      Co se týče zaujatosti webu, tak veškeré emaily co chodí Alešovi vidím i já a vím moc dobře, že veškeré materiály jak od pana starosty a příznivců MA, tak i veškeré materiály od odpůrců MA byly na zubran.cz zveřejněny. Není naše chyba, že příznivci MA připravili 5x více (a současně i kvalitnějších materiálů), než připravili odpůrci MA. V podstatě veškerá aktivita odpůrců se odehrávala pouze v diskuzi pod články.

      Příště než mě z něčeho začnete osočovat, tak si ověřte fakta. Děkuji.

  15. Vlastislav Janků dne

    Vážený pane Měrka,
    už jsem se v tom nechtěl hrabat, ale poslední věc. Podívejte se na Vaší stránku, kde jste týden držel na prvním místě, teda až do ukončení referenda vizualizaci projektu. Tu vizualizaci, která byla nejprve na Vašich stránkách a až poté oficiálně zveřejněna na stránkách města Zubří.
    Je to Vaše právo a nezpochybňuji to, ale ptám se zcela upřímně:

    Jak je možné, že tato vizualizace vznikne nebo je zaslána panem projektantem Ševčíkem na město týden před konáním referenda?

    Proč s tímto materiálem nebyli seznámeni zastupitelé i občané třeba před rokem ?

    Mám zde silné podezření, že v této fázi se už ani tak nejednalo o to ukázat lidem co se má stavit, jako spíš je zmanipulovat k volbě ANO za každou cenu. Kdo měl na tomto zájem si musí odpovědět každý z Vás, koaličních zastupitelů i členů rady města. Za pomoci různých firem jste nám týden před konáním referenda ukázali, že i zisk firmy je pro Vás podstatný. A to se Vám povedlo.

    Ještě jednou však opakuji, že výsledek referenda respektuji jen těch podivností kolem celé akce začíná přibývat.

    Vlastislav Janků – zastupitel

  16. Jana Hrstková dne

    Ahoj Aleši, nevím, jestli dáváš na webu prostor oběma stranám stejně. Já, když jsem tě prosila o zveřejnění petice občanů o konání referenda v době, kdy se občané chystali sbírat podpisy na podporu referenda, tak si mi to odmítl…

    Jinak, co se týče výsledků referenda, tak je to pro mě velké zklamání. A o to větší zklamání, když si uvědomím, že, podle mého názoru, město tohoto výsledku docílilo jen díky účelovým a lživým informacím. Hodně lidí zvolilo ANO jen díky tomu, že se báli, že přijdou o lékařský dům a dům pro seniory, jak se psalo na letáku, který město před referendem poslalo. Co mě ale na letáku města pobavilo, byla fotka současného koupaliště. Když si uvědomím, že stejný člověk, který tenkrát jako předseda TJ nedokázal sehnat peníze na opravu, chce dneska stavět Multifunkční areál, mi přijde celkem vtipné…
    No, v každém případě mám dobrou zprávu pro ty, kteří se už nemůžou dočkat koupání v nové ,,čapkárně”, Přijďte na Petrohrad. Zvlášť po dešti máme vody dost!
    Jana Hrstková

  17. Jiří Budinský dne

    Já bych si dovolil taky něco k tématu. Hlasoval jsem pro realizaci MA. Ale ne jen kvůli bazénu, jak se tady obecně všichni dohadují. Padají slova o manipulaci a ovlivňování názorů. Ale PROČ se mluví jen o bazénu za 129 nebo 150 milionů. Přece jde i spoustu dalších zařízení, které v té ceně jsou. Tak na to prosím v těch vášnivých diskuzích nezapomínejme. Lítají slova na internetu i v tv, jak jsem dnes viděl o zmanipulovaném referendu. Pokud někdo takový důkaz má, pak by ho měl použít, ať se sjedná náprava. Pročítal jsem zápis z referenda a je pod ním podepsaný mimo jiných i pan Novák jako předseda a pan Šimurda jako člen komise, ti přece jsou proti výstavbě MA. Nechce se mi věřit, že by se pod zmanipulované referendum podepsali. A pokud ano a referendum bylo zmanipulované, pak si svou práci nedělali dobře a měli by nést následky. Myslím, ale, že toho napadání a urážení bylo dost a jak už tu bylo řečeno, respektujeme výsledky referenda a všichni bychom měli mít zájem, aby,, když už se MA bude stavit, byl postavený tak, jak bylo slíbeno, aby se tam neprohospodařovaly peníze víc než je nutné, tzn, aby si z té stavby nikdo nedělal zlatý důl a MA co nejdříve sloužil k tomu, k čemu je předurčen. Ano, na provozu bazénu se zbohatnout nedá. Ale ne každá služba lidem se má hodnotit penězi. Že město vytvoří důstojné místo v bezprostřední blízkosti lékařů, lékárny, obchodů, kulturního zařízení a v neposlední řadě i autobusové a vlakové zastávky, tedy ideálních podmínky pro důstojné stáří pro seniory, kteří si to za svou celoživotní práci jistě zaslouží, má taky svoji cenu. A tím dokáže, že si cení skutečně všech obyvatel. Aspoň tedy podle mně. Ale nevím, školy nemám, jen svůj názor. Tak snad se někdo nebude cítit dotčený. Nebylo to mým úmyslem.

    • Plně s váma souhlasím,opozice pořád vystrkuje jen krytý bazén a o ostatních službách se vůbec nezmiňuje.Už se jim nelíbilo první referendum a teď vrtají i do druhého.Je rozhodnuto a možná,že i ti,kteří hlasovali né,budou služby areálu využívat a pak teprve docení jeho účel.Hlasovala jsem ano i proto,že také jednou dosáhnu důchodového věku a budu ráda,že všechny služby budou pohromadě a né rozstrkané po celém Zubří.

      Jana

  18. Jan Ondřej dne

    Vlastíku, souhlasím s tebou, že to příští zastupitelstvo nebude mít jednoduché, protože priority příštích investic se určitě přihlásí samy. Tvůj výčet bych ještě doplnil o další priority na které se zapomnělo i při schvalování programu strategického rozvoje a to zejména výkupy pozemků pro zpřístupnění a zasíťování lokalit určených k zastavění územním plánem a dále výstavba nebo rekonstrukce hasičské zbrojnice, neboť končí období jejích programové dotace. Parkovat hasičskou techniku v kotelně bývalého domu služeb je naprosto nevyhovující a rizikové. Přitom požární ochrana patří mezi základní priority každé obce.
    Pokud se týká výsledku referenda, není pro mne rozdíl jednoho hlasu signálem jednoznačného souhlasu, spíše vidím ve vzácné vyrovnanosti důvod k novému posouzení a zvážení dalšího postupu realizace. Být na místě pana starosty asi bych k takovéto vyrovnanosti přihlížel s velkou pokorou.

  19. Jiří Budinský dne

    Dovolte i mně pár slov. Sleduji diskuze, mnohdy vášnivé a někdy i urážející. A myslím si, že jsou zbytečné. Myslím si, že to část občanů chce jedno a část druhé je naprosto normální. Byli tu napadáni příznivci “pro”, že mělí více prostoru v multimédiích, odpůrci MA zase agitovali po domech a velice často argumentovali, zavádějícími informacemi, které si zejména starší lidé vysvětlovali po svém. Dokonce jsem slyšel debaty o zabavování majetku na umoření dluhu. Takže asi obě strany mají máslo na hlavě, to si musí přiznat.
    Dále jsem zaznamenal pochybnosti o regulétnosti referenda a to jak na internetu tak i včera v TV. Jestliže někdo má důkazy o falšování, měl by je použít a dát celou věc do pořádku, anebo ať mlčí. Všiml jsem si, že jako předseda komise je podepsán pan Novák a jeden ze členů pan Šimurda a o těch všichni vědí, že jsou odpůrci MA. Takže se mi nechce věřit, že by se podepsali. kdyby věděli o manipulaci z hlasy a pokud ano, pak svou práci nedělali dobře.
    Myslím si, že než neustále napadání a osočování či urážení jeden druhého, bychom se měli všichni zaměřit na to, aby, když už se stavit bude, bylo vše tak, jak bylo slíbeno, včas a bez toho, aby si z toho někdo udělal zlatý důl.
    A ještě jeden postřeh. Pořád se mluví jen o bazénu za 150 milionů, ale přece se nejdená jen o bazén, těch zařízení, které by měly být postaveny v rámci realizace MA je trochu víc. A ikdyž každý ví, že provoz bazénu není věc, na které by se dalo zbohatnout, je potřeba se na celou věc dívat tak, že ne všechny věci se dají hodnotit penězi. To, že se město snaží vytvořit něco, co bude sloužit celému spektru společnosti, že vytvoří důstojné místo pro stáří našim seniorům, kteří zůstanou v centru společnosti, v místě kde mají k dispozici na dosah lékaře, lékarnu, obchod, vlakovou či autobusovou zastávku, kulturní zařízení a v neposlední řadě i onen tolik diskutovaný bazén z wellnesem a masážemi, přece za ty peníze stojí. Nebo si snad myslí někdo, že by se měli senioři odstěhovat do bunkru v Kamenárce, aby “měli klid” ? Teď ale nevím kdo, oni nebo my? A zasloužili by si senioři takovéto jednání, Myslím, že se na tomhle se shodnem, že ne.
    Jo na na závěr jen pro pořádek, Já jsem hlasoval pro MA.

    • Ivana Boráková dne

      Jirko, je vidět, že nejsi seznámený s ekonomickou situací výstavby MA, protože to není částka 150 miliónů, jak píšeš ale částka přes 200 miliónů ! Tím, že nejsi dostatečně informovaný s hospodařením apod., jsi se nechal ovlivnit. Nebo nevidíš ten majetek města v chátrajícím stavu, protože nejsou peníze ? A v budoucnu spadnou z nebe ? Jinak jsem i členkou přípravného výboru a zúčastňuji se pravidelně zasedání zastupitelstva a myslím, že jsem dost v obraze na to, abych byla pro ne.

  20. Vlastislav Janků dne

    Vážení spoluobčané,

    Fakta k volbám v Zubří:

    Až dnes se mi podařilo rozklíčovat výsledek referenda v Zubří. Pořád jsem si říkal, kde se najednou vzalo tolik hlasů pro ANO, výstavbu MA.
    Tady je můj rozbor :

    V Zubří vyhrálo volby do PS s velkou převahou hnutí ANO s 31,44% a jak je všeobecně známo, tito voliči byli velmi zarputilí. No a jak se takoví dostali ještě k jedné urně, urně referenda, tak si mysleli, že hlasem ANO ještě silněji potvrdí výsledek pana Babiše a tím i jeho celkové vítězství. U nás v Zubří se to teda povedlo dokonale.

    Nevím jestli to nebyla nedovolená podpora, ale dovedete si představit výsledek referenda, kdyby se hnutí ANO bude líp, jmenovalo Ne bude líp. Zde vidíte, jakou “manipulativní” otázku zvolil přípravný výbor a tím i toto referendum prohráli.

    Tak snad se naše vedení pokusí oslovit, na základě výsledků referenda, pana Babiše a třeba něco taky přispěje.

    Přeju hezký den :-))))

    • Jana Markova dne

      Pane Janků, Vy už opravdu nevíte, jak by jste si to zdůvodnil. Tak se prostě smíte s tím, že multifunkční areál bude/ne jen kryty bazén/ a poprejte panu starostovi, aby se dílo zdařilo!
      Zdraví Jana Markova

  21. Vlastislav Janků dne

    Vážená paní Marková,
    i průměrně inteligentní člověk pochopil, že se jedná jen o odlehčení této vyostřené diskuse na této stránce. Vy jste asi jedna z těch nadprůměrně inteligentních a možná jste to pochopila jako plně vážné oznámení z mé strany.
    Asi tak vážné, jako Vám sděloval p.Vaculín, že v případě, že se řekne NE pro krytý bazén tak nebude nic..

    Nebude nic jako co?

    Že další nově zvolené zastupitelstvo bude vzývat našeho starostu,aby už konečně něco postavil, protože to nikdo jiný než on nedokáže?

    Nepostavením krytého bazénu v Zubří by město ušetřilo v řádu 80 – 100 mil. a to už za to jde postavit něco smysluplného.

    Nebo si myslíte, že máme v Zubří vše opraveno a čeká se jen na bazén ?

    Prosím Vás, hlavně nevěřte všemu co se “na vsi povídá”. Jestli chcete vědět něco více, rád Vám vysvětlím náš dlouhodobý směr, ale v této chvíli je to již asi zcela mimo realitu.

    Přeji krásný a klidný den.

    • Pane Janků,špatně jste mě odhadl.Jsem normální inteligentní člověk a nikdy nemůže být a nebude všechno v Zubří opraveno,tak jak by jsme si osobně přáli.Každý na to máme svůj názor! Je prostě rozhodnuto.

      Pěkný den
      Jana Marková

  22. M.Pernica dne

    Aleši Aleši, já ti to říkal, že tě ta politika bude užírat. Prostě pochop, že mezi místními politickými dinosaury, kterým zvoní hrana, nemáš šanci (do voleb).
    Musíš přemýšlet jako oni, pokud chceš u nich uspět. Jednoho podpořte tím, že si zřídí v novém areálu bufet, druhému najděte holku, třetímu levně obecní byt…
    Nicméně věřím, že v příštích volbách do komunálu nastane změna
    a všichni prospěcháři a trafikanti (upozorňuji, že si nemyslím, že to jsou všichni lidé na MÚ, jsou tam i poctiví a pracovití lidé), kteří se nyní podílejí na vedení města, půjdou do politického důchodu.
    A ti, kteří se nedokáží smířit s demokratickými výsledky referenda a voleb, mají potřebu hledat důvody jejich neúspěchu a kopat kolem sebe i po referendu, ti by měli odejít ještě dříve…

    K multifunkčnímu areálu: hlasoval jsem pro areál. Ale především jsem byl pro to, aby sami občané rozhodli v referendu jestli areál chtějí nebo nechtějí. To si myslím, že byla velká chyba vedení města. Měli to vyhlásit hned na začátku projektu, nikoliv z donucení pochybných aktivistů těsně před kopnutím do země…

    Jedna věc, která ve mě budí pochybnost této akce je společnost MA s.r.o. (důvod zřízení společnosti a její vedení). Ale snad budou pod drobnohledem.

    Takže sláva vítězům, čest poraženým. Zhrzeným upřímnou soustrast…

  23. Karel Sira dne

    Koukam ze uz to tady uticha. Uz jsme rezignovali? Zubri bude fakt supr misto k ziti pote co se zde postavi ten areal a hadejte kdo to nakonec odskace, no prece my co tu bydlime.

    Vite ze si obec bude na to brat uver? A vite kolik? Sledujete nekdo jak se zdrazuji pujcky? Vite ze nas patrne ceka bankrot, nebo min. radikalni utahovani opasku? Bude se tady krasne zit. Huraaa!!!

    http://www.jalovec.cz/aquapark-v-zubri-prosel-o-jeden-hlas/

  24. Vlastislav Janků dne

    Ještě bych neřekl, že něco utichlo.

    Ba naopak, začínají se dít dost podivné věci.

    Jelikož jsme se domnívali,že by bylo dobré přepočítat a překontrolovat neplatné hlasy (cca 70) tak jsme se dotazovali, jakým způsobem toho docílit.

    Jediná možnost byla,aby toto rozhodl soud. Tak byla podána žádost na soud, který rozhodne, zda proběhlo vše podle zákona nebo nikoli.

    Mezitím však pan starosta dne 25.10.2017 podepsal smlouvu s vítěznou realizační firmou. Smlouva je veřejně přístupná na EZAK, kde se můžete ujistit, že to tak je.

    Tak uvidíme co bude dál.

    Do 30 dnů (od 31.10.2017) budeme chytřejší.

    Když soud zjistí pochybení, tak to vypadá na opakování referenda.

    Když soud řekne, že je vše v pořádku, tak se jde stavit.

    • Jiří Budinský dne

      V tom případě by bylo dobré, kdyby soud i další referenda, protože nevěřím, že kdyby další referendum dopadlo podobně, by jste ho respektovali, kdyby to zaplatili členové komise, kteří se pod to podepsali.

      • Vlastislav Janků dne

        Takže vážení breptalové a kritici.

        Všechny soudy, které jsou naší povinností, jelikož jsme skládali slib, že se budeme řádně starat o majetek města, si proti zuberské mašinérii platíme sami.

        Jestli máte chuť přispět není problém, celá tato anabáze nás stála víc jak 30 tis. jen proto, že hájíme městskou pokladnu.

        Za další, příští rok budou komunální volby a já rád podpořím všechny, co zde filtrují své zasvěcené názory, aby nám i Ti co rádi kritizují předvedli něco ze svého ranku.

        Budu se těšit na ty plné kandidátky a na ty aktivní spoluobčany, co rádi i něco pro naše město udělají.

        Přeji krásný a klidný den.

  25. Vlastislav Janků dne

    Vážení spoluobčané,

    dnešní příspěvek je jen pro opravdové “fajnšmekry” a pro ty co se o dění v našem městě opravdu zajímají.

    Na světě je materiál, kterému se říká zápis z jednání 78. RM

    Všem doporučuji si tento materiál důkladně přečíst a už nikoho zde nemusím přesvědčovat o iluzi krásného žití v našem městě.prezentovaný našim vedením.

    V tomto materiálu se dočtete:

    že budeme mít traktor, co v zimě nikam nevyjede

    že pro rok 2018 se chystají škrty ve výši 90% výdajů na drobné investiční akce

    ale i úvahy o úvěru, který má snad být až 110 mil.Kč ??? nebo kolik ??? to jsem z té diskuse opravdu nepochopil.

    No čeká nás vůbec nějaké světlo na konci tohoto tunelu ???

    Kdo nám tu vlastně lže?

    Jsem to já ??? nebo se už opravdu někdo vzpamatuje.

    …..za co ???

    Jak už jsem několikrát řekl na zastupitelstvu.

    Pro tyto vládnoucí dobrodruhy by bylo nejlepší, kdyby už pro Zubří neudělali raději vůbec nic.

    Prosím úplně vážně pana Měrku o zveřejnění zápisu ze 78.RM, aby si všichni přečetli, co nás vlastně čeká.

    Předem panu Měrkovi děkuji za informovanost občanů.

    • Dobrý večer,

      jako dlouholetý zastupitel města víte, že zápis RM zveřejnit dle zákona nemůžu. Ale pokud chcete, můžete jej zveřejnit Vy.

      Přeji hezký zbytek večera.

      • Vlastislav Janků dne

        Takže můžete, máte-li k tomu odvahu, říct zde lidem, co řešila 78.RM v bodu rozpočtový rámec, jen svými slovy, aby byli v obraze,co všechno musí ustoupit tomu,aby se něco dalšího mohlo udělat a hlavně jaký úvěr bude k tomuto potřeba.

        Né každý má čas nebo zájem jít na město a tento materiál studovat.

        Děkuji úplně upřímně za práci na tomto diskusním fóru a taktéž za vyčerpávající odpověď.

  26. Stanislav Petřek dne

    Pro Martin Pšenica:

    Zodpovězte si s panem Měrkou tři otázky:

    Uveřejnili jste tři (+-) dny před referendem článek propagující stavbu MC?

    Využili jste tzv. “Like” na vaších stránkách z pozice Zubřan.cz na komentář propagující stavbu MC?

    Řekl pan Měrka v budově Obecního úřadu jedné dotyčné osobě, že nic proti stavbě MC zveřejňovat nebude?

    Pokud si na jakoukoliv otázku zodpovíte NE tak lžete, ten “Like” si můžete dohledat,propagující článek všichni známe, škoda že ta osoba na úřadu pracuje, jinak bych přidal i tento důkaz.

    Nechtěl jsem vám na to nic psát,protože jsem nečekal, že by zde byla ještě možnost jak tento megalomanský projekt zastavit,až po dnešní reportáži ohledně soudu.

    Víte, já mam pocit že celý Zubřan funguje dle uveřejněných článků jen jako propagace vedení města.”Co pro město děláme.”

    Nedávno jsem viděl reportáž (TVBESKYD), kde starosta mluvil o povinosti vyměnit palubovku nyní rekonstruované haly. Dle jeho slov “Statik rozhodl…” proč nenapíšete článek jak je to ve skutečnosti??? Důvod proč se ta palubovka musí vyměnit! Občané to mají právo vědět! Já se jen modlím aby ta samá firma neměla co dočinění s jakoukoliv jinou rekonstrukcí v budoucnu v našem městě.

    • Otázka č.1:
      Myslíte článek “PODPOŘTE PROJEKT MODERNÍHO ZUBŘÍ – VIZUALIZACE MA” zveřejněný 13.10.2017? Volby byly 20. a 21. října, takže to nebylo +- 3 dny. Na redakční email k tomuto článku nic nepřišlo, takže já o tom nic nevěděl. Ale článek se stejným názvem vyšel o den dříve na webu města, takže předpokládám, že někdo požádal Aleše, aby to zveřejnil. Pokud by někdo požádal o zveřejnění mě, tak to taky zveřejním, i když jsem byl proti projektu. Stejně tak bych zveřejnil i materiály, které by mi poslal někdo z odpůrců projektu.

      Otázka č.2:
      Otázce nerozumím. Myslíte like na facebookové stránce nebo kde přesně?

      Otázka č.3:
      O tom nic nevím. V budově Městského úřadu jsem byl naposled asi v 15 letech pro občanku. Je to tak dávno, že už se tam ani občanky nevydávají.

      Máte nějakou otázku, která alespoň trochu souvisí se mnou? Nebo jen otázky, o kterých nic nevím, protože to šlo úplně mimo mě?

      Jaký článek o palubovce byste si představoval? To mám napsat článek ve znění: “Slyšel jsem od osoby (která si nepřeje být jmenována), že prý údajně dělníci ze stavení firmy najeli jeřáby a těžkými stroji na palubovku a z palubovky zůstala jen hromada rozlámaných desek. Nemám však k tomu žádné důkazy, ani nevím, jak se ta stavební firma jmenuje a proto tuto informaci berte s rezervou.” ? Já k tomu více informací nemám a nehodlám řešit, že mě někdo zažaluje za pomluvu.

      Víte, já se starám o to, aby web fungoval, takže na mě směrujte dotazy jako proč vám najíždí web moc pomalu, proč je velikost písma moc malá a text je špatně čitelný, proč se vám zubran.cz špatně zobrazuje na tabletu a podobně. O obsah se starám jen tehdy, když někdo nakontaktuje přímo mě anebo pokud Aleš nemá čas…

    • Dobrý večer,

      1) na Zubřan.cz jsme poskytli materiály obou stran, A nebylo to tři dny před referendem, ale o něco dříve.

      2) TZV. LIKE je vymoženost Facebooku, na kterou má každý nárok. Pokud Vám lajkování příspěvků vadí, ignorujte to. Nic s tím nenaděláme ani my a ani Vy.

      3) Pan Měrka, což jsem asi ve Vašem dotazu já, si není vědom, že by něco takového řekl, ale spíš neřekl, když sem to byl já, který vyzval sám přípravný výbor, aby zaslal materiály ,,z druhé strany” které jsem IHNED po doručení na náš e-mail zveřejnil.

      Takže doufám¨, že jsem Vám uspokojivě odpověděl.

      Dále Zubřan.cz ma na Facebooku i na webu několik administrátorů cca 10 – 15( členové spolků, představitelé kultury a sportu v Zubří, zástupci TV Beskyd a jiní, někteří podnikatelé kteří mohou jménem webu a Facebookové stránky zveřejňovat svůj obsah, dělat si svou reklamu a také ventilovat své názory ) a jelikož jsme nezávislý portál, který vzniká pouze z iniciativy a finančních prostředků Martina Pšenici a mě. Nijak nás to netrápí.

      Hezký zbytek večera.

      S pozdravem Aleš Měrka

      P.S. článek o skutečné výměně palubovky bych si od Vás přečetl i já tuze rád.

      • Vlastislav Janků dne

        Co se týká palubovky,tak prosím nekalte tady vodu a opět řekněte pravdu.

        Žádný statik zde nemá právo městu něco nařizovat – to je prostě lež !!! a tak to prosím lidem takto neprezentujte.

        Je to o tom, že na palubovku měly najet těžké stroje s nějakou nosností,aby se mohly zpevnit stropní nosníky.

        Projekt ovšem neříkal, jaká zátěž na tuto palubovku může najet.

        Jaké byly varianty:

        1. překrytí hrací plochy vrstvou materiálu, aby tuto zátěž byla schopna unést v ceně cca.800 tis.

        2.odstranění palubovky až na beton a pak se tam může jezdit i tankem a tato varianta nás vyjde na víc jak 4.mil

        Rozdíl je v tom, že o této investici dle mého mělo rozhodnout zastupitelstvo a né lidi co se účastní kontrolních dnů.

        Dle mého se nejedná o vícepráci, ale o práci navíc, což je velký rozdíl.

        Já jsem na minulém zastupitelstvu dal schválně bod, kde se to všechno mohlo projednat a schválit, ale bohužel zase to navrhl Janků a ten jak je známo je “proti všemu”.

        Ale jak říkám, je třeba lidem sdělovat fakta, aby měli přehled co se v našem městě děje.

  27. Stanislav Petřek dne

    Pane Měrka,
    vzhledem k tomu, že vám to žíly netrhá,tak vašemu vyjádření,již oponovat nebudu.

    Článek máte napsat vy, když dokážete být tak aktivní co se týká podpory MC, ale zkrátka dle Zubřana se vlastně tady v tomto městě nic špatného neděje,všichni jsme tu štastni a všechno máme.

    Jak napsal p. Janků, ano jedná se o to,že těžká technika najela na tuto palubovku a přitom ji poničila,a a místo toho aby z ní odjela, ji poničila ještě jednou. Vzhledem k tomu, co za firmu řídí tuto rekonstrukci, kdy lidé kroutí hlavou, se asi nejlépe hodí říct “pravá ruka neví co dělá ta druhá”. Jen aby se vše stihlo do jara dát do pořádku.( tyto informace mám od dvou externích firem a jednoho dodavatele stavby) Ale o problémech při rekostrukci haly se nenapíše ani řádka…

    PS: Pane Měrka, Zubřan bude nezávíslý až jej nebude spravovat,jakýkoliv člověk sedící na MÚ.

  28. Vlastislav Janků dne

    Vážené vedení města Zubří

    z důvodů toho, že jsem použil informace pro svůj předchozí článek o palubovce z informací podaných na zasedání zastupitelstva města, kde jsem se konkrétně ptal na tento problém, tak mi tak bylo panem starostou odpovězeno.

    Jestliže i nadále míníte pokračovat v takovéto “kampani” tak prosím sdělte zde občanům města, co bylo v hale vybouráno jako první, proti zadanému projektu, mám na mysli vstupní WC a dále pak kuriózní instalace vířivé vany a jaký bude postup při její případné reklamaci, kdyby se musela vyměnit.

    Jestliže nic z toho, co bylo mnou napsáno není pravda, tak čekám nějakou žalobu na mou osobu, za šíření dezinformace.

    Jestliže je to, co jsem napsal pravda, nechť člověk, který tyto informace potřebuje šířit z toho vyvodí pro sebe jasné politické důsledky.

    Už těch Vašich výmyslů a polopravd v informovanosti veřejnosti mám plné zuby a jestli Vám toto tolerují občané, tak já k nim rozhodně nepatřím.

    S pozdravem – čest Vaší práci

    Vlastislav Janků – zastupitel

  29. Stanislav Petřek dne

    Zveřejní nyní zubran.cz leták opozice, nebo se vám to nehodí do krámu??? :)Je pěkně zpracovaný a k věci, nevidím důvod ho nezveřejnit jak na stránkách tak na fcb zubřana.

Zanechat komentář