Zubří OPEN má nové vítěze!

0

 

Obrázek

Již popáté se sešli na tenisovém turnaji Zubří OPEN nejlepší zuberští tenisté a z přilehlého okolí. Tento turnaj ve čtyřhře patří mezi nejpopulárnější městské sportovní akce a zúčastnilo se ho čtyřiadvacet párů. Letos byl navíc okořeněn přítomností dvou sličných dam, když se v pátek musela kvůli úrazu odhlásit jedna z mužských dvojic a přes veškerou snahu se nepodařilo sehnat náhradní. Nakonec se ukázalo, že obě hráčky byly svým mužským protějškům víc jak rovnocennými partnery.

Letos jsme přistoupili k několika změnám v hracím systému turnaje. Páry byly rozděleny do osmi tříčlenných skupin, ze kterých postupoval přímo do osmifinále pouze vítěz. Páry ze druhých a třetích míst si to pak spolu rozdaly v prvním kole play off. Jelikož jsme minulý rok dohrávali turnaj až za tmy, odehrály se zápasy dvou skupin na kurtech u sokolovny. Poté se borci přesunuli za ostatními do areálu Polyfunkčního centra. Zde již od 8.30 hodin probíhaly tvrdé boje v základních skupinách. Každý chtěl pro sebe urvat co nejlepší pozici před play off. Podařilo se to i Petře a Adélce, které svoji skupinu vyhrály, když porazily obě bratrské dvojice. I v dalších skupinách se už začali rýsovat aspiranti na příčky nejvyšší včetně obhájců titulu Staňa Děcký, Mirek Skalík nebo finalistů Tomáše Válka a Miloše Janoška. Jako jediní vyhráli svoji skupiny bez ztráty gamu Zbyněk Novák, Jirka Fiedler. Výsledky základních skupin zde.

Na kurtech i v nejbližším okolí panovala přátelská a pohodová atmosféra, o občerstvení se starala Zuzka z Tip café. S úvodními porce guláše přišly také na řadu první zápasy play off. V nich se asi o největší překvapení postarali David Gašpar a Dan Tovaryš, když po tuhé bitvě zvítězili až v tie breaku nad párem Petr Pavlíček, Honza Mužík. Nad jejich síly už byl ale v osmifinále pár Martin Janča, Petr Štůsek, kteří zatím proplouvali turnajem bez ztráty kytičky. Překvapily také opět holky, na jejich raketách skočil již třetí bratrský pár v řadě – tentokrát Pšenicovi.

A začalo jít do tuhého. Nejenže už se nedal vybrat lehký soupeř, zpoza mraků se stále více dralo sluníčko a na kurtech bylo opravdu horko. Na raketách Petra Matuly a Tomáše Kociána skončili loňští semifinalisté Tomáš Macháček s Pavlem Pernicou. Ve čtvrtfinále již také skončila vítězná série děvčat, které nestačily na Jirku a Zbyňka. Právě oni porazili v semifinále Petra a Tomáše 6:4 a dostali se do finále. Druhé semifinále bylo více jak dramatické! O všem rozhodoval jen jediný, poslední míček, který pro sebe rozhodli Martin Janča a s Petrem Štůskem a vyřadili tak obhájce titulu Staňu Děckého a Mirka Skalíka. Do finále zůstalo o něco víc sil Zbyňkovi s Jirkou, když zvítězili 6:3 a stali se vítězi turnaje! Výsledky play off zde.

Celý turnaj byl završen vyhodnocením osmi nejlepších párů a mohla následovat after párty, kde se ještě za tmy probíraly nejzajímavější turnajové tenisové akce a hodnotily se výkony jednotlivých párů. Na závěr je třeba poděkovat všem zúčastněným za předvedenou hru. A že se bylo na co dívat! Některé výměny byly odměněny bouřlivým potleskem! Letos si ještě užijeme tenisu při závěrečných zápasech Zubříčka a pak už se budeme pomalu těšit na sezónu příští.

PR

Výběr z fotogalerie – zobrazit celou fotogalerii

Sdílet.

About Author

Zanechat komentář